Mensen die we het liefst nooit meer terugzien

16 juni 2017

Door: Oscar Boeder

“Mensen kunnen zomaar tot hun nek in de schulden komen te zitten. Geef ze dan ruimte en tijd om fouten te herstellen” bepleit Jeanne den Besten – voormalig hulpverlener Amsterdam en nu vrijwilliger – in dit artikel op trouw.nl.

Volledig mee eens, maar alleen als die mensen bereid zijn om zelf in actie te komen. Dat is een voorwaarde die wij stellen voordat we uw werknemer gaan helpen bij het wegwerken van bestaande- en voorkomen van nieuwe schulden. Dat laatste, het voorkomen van schulden, is voor ons minstens zo belangrijk.

Bij de door AGIN Boeder behandelde incassozaken zien we dezelfde mensen na verloop van tijd vaak weer terug, met nieuwe schulden. Een maatschappelijk probleem. Want zoals Marco Florijn – de nieuwe voorzitter van de NVVK, de branchevereniging van schuldhulpverlening en sociaal bankieren – terecht constateert is onze samenleving steeds complexer geworden, “mensen moeten meer eigen keuzes maken, meer besluiten nemen, meer eigen verantwoordelijkheid dragen.”

Dat leerproces, daar helpen we uw werknemer bij. We zijn pas echt tevreden als uw werknemer schuldenvrij en goed voorbereid afscheid van ons neemt. We zien de Schuldenwasstraat als een investering in mensen die we het liefst nooit meer terugzien.

Copyright 2015 Schuldenwasstraat | Webdevelopment: Surf&Turf

Back to top